top of page

Cryolipolyse is een technologie gebaseerd op de gevoeligheid van de vetcellen bij koude

Cryo1_edited.png

Hoe werkt cryolipolyse? De vetcellen worden eerst beschadigd en dan vernietigd, dat gebeurt in twee stappen:

  • Een deel van de vetcellen worden onmiddellijk tijdens de behandeling aangetast en zullen in enkele dagen worden vernietigd door het lymfatisch systeem.

  • Een ander deel zal zichzelf vernietigen op natuurlijke wijze om vervolgens geleidelijk aan afgedreven te worden door de lever na enkele weken.

Cryolipolyse betekent vetvernietiging door koude oftewel vetbevriezing. Hierbij doelt men op de kristallisatie van het vet in de vetcellen (adipocytes) om zo die cellen te vernietigen (apoptose).

 

Een cryolipolyse behandeling maakt gebruik van de gevoeligheid van de adipocyten bij koude door de gewenste zones bloot te stellen aan een intensieve koeling diep in de huid gedurende een uur. Door de gewenste zones bloot te stellen aan zeer intense koude gedurende een uur, worden de adipocyten aangetast en sterven af. Het is zo dus mogelijk om ook lokaal bijvoorbeeld buikvet te bevriezen.

 

Een cryolipolyse behandeling wordt geregeld vergeleken met een liposuctie behandeling, maar dan zonder chirurgische ingreep!

20200716_Utopix_Celestetic_PhotosSalon_C
Image-Corps-2b.png

Deze techniek zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de vetten zonder de gebruikelijke complicaties van meer invasieve methoden zoals liposuctie.

Voordelen van de iceslim behandeling:

  • Niet invasief - geen naalden

  • Pijnloos - geen anesthesie

  • Technologie bewezen in de esthetische geneeskunde

  • Aanzienlijke resultaten ( tot 30% reductie ) na slechts 1 behandelingssessie

  • Geen neveneffecten

Behandelingszones

Het is mogelijk om de buik, ‘love handles’, de ventrale of dorsale vetkussentjes, dubbele kin, armen en binnenste en buitenste dijen te behandelen.

Images-Zones.png

Behandelingsprotocol

Eerst wordt de huid opgezogen en verwarmd gedurende 5 minuten, vervolgens afgekoeld gedurende 55 minuten.

Een sessie duurt 1 uur. 1 tot 2 sessies zijn noodzakelijk.

bottom of page